Digitalisering UBF nr3/2018
Ett nyhetsbrev från avdelningen för digitalisering och innovation
Office 365
Säkerhetsnivån i Office 365 kommer att höjas. Det pågår en pilot i staden för att testa att inloggning och användning fungerar som tänkt. Innan Office 365 kan bli godkänt för att hantera klass 2-information krävs test av ytterligare åtgärder. Det finns ännu inget besked från Intraservice om när dessa åtgärder och tester kan vara klara.
Nätverket UBF!Pednet försvinner
I januari ersätts det trådlösa nätet UBF!Pednet. Anställda och elever som har anslutit sin mobiltelefon till detta nät behöver istället ansluta till StadenGoteborg för jobbets datorer och mobiler, eller GoteborgFree för privata enheter.

APT Dataskyddsförordningen (DSF)
Har ni genomfört APT om dataskyddsförordningen på enheten ännu? APT-material och självstudiekurs finns på vår sajt. Materialet riktar sig till all skolpersonal men särskilt lärare och skolledare. Vi hjälper gärna till vid APT om fler enheter slår sig samman. Kontakta områdesstöd IKT.

GDPR workshop
Under hösten besöker vi skolor och enheter för att komplettera den tidigare kartläggningen av förvaltningens hantering av personuppgifter. Det hela kommer under våren att mynna ut i rutiner för personuppgiftshanteringen och ligga till grund för vårt fortsatta arbete med att säkerställa vilka digitala tjänster som används inom UBF och hur vi hanterar personuppgifter i dem.
Leda digitalisering
Samtal i del 2 - digitalisering och ledarskap - pågår. För att se de kommentarer/svar som deltagare på chefsmötet 8 november skrev - gå in på hemsidan för del 2. På chefsmötet 15 januari kommer Malin Frykman (författare, skolutvecklingsledare och f.d. rektor) och talar om digitalisering, ledarskap och undervisning.

Projekt NAIS och Lärplattform
För senaste nytt om projekten för "Nytt administrativt IT-stöd" och "Ny digital lärplattform" - Läs senaste nyhetsbrevet från Intraservice.

Digitalisering UBF
Fördjupningsmaterial och vidare information om innehållet i detta nyhetsbrev finns på sajten Digitaliering UBF. Där finns också mycket annat som berör skola och IT.

Bilder 1-5 © Adobe Stock