Digitalisering UBF  nr1/2017
Ett nyhetsbrev från Avdelningen för IT och Kvalitet
Ny webbplats för en mer digital skola
Nu finns en ny webbplats för dig som är skolledare eller pedagog och jobbar med att leda digitalisering inom förvaltningens verksamheter: Digitalisering UBF. Här hittar du information, presentations- material och filmer till stöd i ditt arbete.

Besök webbplatsen >>

Digital Arbetsplats
- Office 365
I höst införs Office 365 på utbildningsförvaltningen. Du som är rektor har fått ett mejl med material att använda på APT. Detta material och mer information om införandet av Office 365 hittar du på den nya webbplatsen Digitalisering UBF under rubriken Digital Arbetsplats.

Läs mer om Digital arbetsplats >>

Nationell Strategi för Digitalisering
Regeringens promemoria kring digitaliseringen i skolan innebär förändringar i kursplaner, stärkt digital kompetens och programmering på schemat. En grupp sammankallad av utbildningskansliet träffas första gången 21 juni för att genomlysa frågan ur olika perspektiv och ta fram en plan för hur verksamheten kan stöttas på bästa sätt.

Läs mer om förändringarna >>

ChromEx - digitala prov
Under April/Maj har ChromEx använts för att skriva nationella prov på många av gymnasieskolorna inom UBF. Responsen har varit god från både lärare och elever. ChromEx är en tjänst hela UBF har tillgång till som är integrerad med Google Drive vilket gör det både säkert och enkelt att använda.

Läs mer om digitala prov >>